ČTYŘI DOHODY - moudrost starých Toltéků

20.06.2013 12:02
AUDIO:  toto je link na audionahrávku ÚŽASNÉHO představení Jaroslava Duška, které vytvořil na podkladu knihy dona Miguela Ruize.
Kdo se chcete výborně pobavit a zároveň  zamyslet  nad sebou samým a životem VŘELE DOPORUČUJI.  140 min.

https://www.youtube.com/watch?v=1-DGgm0r6ys

Samozřejmě doporučuji i samotnou knihu Čtyři Dohody - don Miguel Ruiz i její pokračování Pátá Dohoda.

A O ČEM TO JE?
Ve Čtyřech Dohodách odhaluje don Miguel Ruiz zdroj omezujících názorů, které nás připravují o radost a vedou ke zbytečnému utrpení. Čtyři dohody, založené na staré toltécké moudrosti, nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek svobody, opravdového štěstí a lásky.
1. dohoda:  MIŘTE SLOVEM PŘESNĚ. Používejte slova přesně. Říkejte pouze to, co si myslíte. Neužívejte slova proti sobě samým, nepoužívejte je ani k pomluvám. Moc slov směřujte k pravdivosti a lásce.  
2. dohoda: NEBERTE SI NIC OSOBNĚ: Nemusíte se zabývat názory druhých lidí. To, co ostatní lidé říkají a dělají, není nic jiného, než projekce jejich vlastní reality, jejich vlastního snu. Pokud se osvobodíte od názorů a jednání ostatních lidí, nebudete již zbytečně trpět.
3. dohoda: NEVYTVÁŘEJTE SI ŽÁDNÉ DOMĚNKY. Buďte odvážní a vyjadřujte svá přání a ptejte se na to, na co chcete znát odpověď. Komunikujte s ostatními tak jasně, jak jenom dovedete, abyste se vyhnuli nedorozuměním, smutku a dramatům
4. dohoda: DĚLEJTE VŠE TAK, JAK NEJLÉPE DOVEDETE. To nejlepší z vás závisí na tom, jak se cítíte. Za jakýchkoliv okolností dělejte vše, jak nejlépe dovedete, a to je vše. Nic víc a nic míň. Nebudete tak již soudit sebe sama a ani se zneužívat či litovat.
5. dohoda: BUĎTE SKEPTIČTÍ ALE NASLOUCHEJTE. Nevěřte sami sobě, ani nikomu jinému. Pochybujte o všem , co slyšíte: Je to skutečně pravda? Naslouchejte záměru, který je ukryt za slovy. Jedině tak porozumíte skutečnému poselství.